
FAQs – publication date 15/11/18 

 

Q.1:  

 Will an organisation be eligible to apply for the fund if it does not have 

association certificate with CTEVT?  

 Is CTEVT affiliation mandatory for both project types? 

 Should an organization be associated with the CTEVT to apply for this as 

stated in 3.2?  

Ans: Only training institutes applying for funds need to be affiliated to CTEVT - they must 

provide a valid Certificate of Affiliation with CTEVT to conduct training on the proposed focal 

sector. Other types of entity (e.g. employers or associations etc) can propose projects which 

include the delivery of training, but they do not require a CTEVT affiliation certificate to do 

so.  

 

Q. 2: We want to be clear for the construction sector; if it only applies for trainings or 

does it applies for construction of institutions also? 

Ans: The Practical Partnership Fund is unable to fund major Capital Expenditure such as 

construction of facilities, land or vehicle purchase, etc. 

 

Q.3:  Regarding Audit report and Tax Clearance certificate of Fiscal Year 2074/075. We 

have extended our audit report time until 2017/09/15 and it is no possible to submit 

our audit report during this time and without audit report how we can submit tax 

clearance certificate. So let us kindly know if we submit audit report extension time it 

is acceptable nor not? 

Ans: In the absence of Tax certificate for 2074/75, the certificate for 2073/74 should be 

provided along with the evidence of extension request. 

 

Q.4: Can we utilize the fund under this project type 2 in training the human resources 

like project 1? We understand that the activities in this category should focus on 

increasing employer participation in the planning, provision and/or funding of TVET.  

Does it have to solely focus on bringing private sector involvement in the TVET sector 

or can we also use the part of the fund in producing skillful manpower as per the 

market demand?  

Ans: Please refer to the guidelines under Type 2 which state that projects “must target skills 

needs in specific occupations and may support existing employees or potential new entrants 

(e.g. trainees). However, projects must link to the national public TVET system, for example 

through developing or revisiting CTEVT curricula and ensuring training leads to a recognised 

and useful certificate for trainees.” 

 

Q.5: Can you provide a list of activities that can potentially be supported under the 

project type 2 and project type 1? It will help to comprehend what specific activities 

the project expects from the client and will facilitate the clients to design the activities 

to exceed the expectations.  

Ans: Please refer to the guidelines which provide details on the types of projects and 

activities that can be undertaken (Section 2.4 of the EOI Guidance to Applicants). 

 

 



 

Q.6:  

 Could micro finance apply or eligible? 

 Can [a] Chamber of Commerce and Industries apply EOI as accordance to Type 

1? 

Ans: Please refer to Section 2.4 of the EOI Guidance to Applicants for a full list of eligible 

entities for each project type.  

 

Q.7: Will you accept 2 or more applicants JV (Joint Venture ) for the grant programme 

? 

Ans: Whilst partnerships are encouraged (though not mandatory), it is not necessary to have 

fully formed partnerships at EOI stage.  

 

Q.8: If two years of experience very precise or we can be one or two months short 

also? My company was founded on falgun 2073 i.e. we are 3/4 months before we 

reach two years of establishment. We have tax clearance of two past years though. Is 

my company eligible?  

Ans: As stated at Section 3.2 of the EOI Guidance to Applicants, organisations must have 

been registered for a minimum of 2 years at the time of applying. 

 

Q.9: The EOI form should be filled by lead member only or not? Because there is no 

any self-assessment form to fill the information of JV members.  

Ans: The responsibility for formal submission including completion and signing rests with the 

Lead organisation. 

 

Q.10: Legal documents should be notarized or not?   

Ans: Notarised documents are not required at the EOI submission stage. 

 

Q.11: Who can sign the all documents? Can authorized representative of lead member 

only sign all documents?   

Ans: All documents must be signed by a representative of the organisation submitting an 

expression of interest to participate in the workshop who has the authority to do so.  

 

Q.12: Do we have to attach power of attorney?  

Ans: A full list of required supporting documents can be found at Section 3.3 of the EOI 

Guidance to Applicants. 

 

Q.13: 

 Do we have to submit all documents of Joint Venture members as described in 

3.3 of guidelines?   

 Should submit the details of all partner organizations? Or only lead 

organization?  

Ans: Interested applicants are not required to have fully formed partnerships at EOI stage. 

Organisations interested in attending the facilitated workshop with a view to submitting a full 

proposal as lead, must ensure all required documents are submitted as part of the EOI for 

their organisation. 

 



Q.14: For Type 2 Project, is it eligible for a private company to take a lead in 

partnership with Federation/Employers associations? 

Ans: As specified at Section 2.5 of the EOI Guidance to Applicants, Type 2 Projects target 

employer representative bodies such as employer associations, federations, confederations, 

local chambers of commerce, commodity associations etc. Such entities can represent 

employers in any of the three Dakchyata focal sectors (or a relevant sub-sector) as lead 

organisations. 

 

Q.15:  

 Are INGOs eligible to apply for the call in partnership with other partners?  

 INGOs are eligible to apply? 

Ans: Only Nepali national NGOs are eligible to apply for grant funds under this call.  

 

Q.16:  

 Is it necessary to annex copy of contract documents, organisation experience 

letters (besides legal documents) showcasing our evidence of strength, 

relevant with the questions of the concept note?   

 Do we have to submit trainer's certificates?   

 Do we have to submit experience certificates of the organisation?  

Ans: A full list of required supporting documents can be found at Section 3.3 of the EOI 

Guidance to Applicants. Any additional documentation submitted will not be taken into 

account.  

 

Q.17: What is the scope/limitation of the geographical area intended as mentioned in 

question 3.1 and 3.3, can you explain on the coverage for the number of districts or 

the province as a whole?   

Ans: All proposed activities must be implemented entirely in Nepal. Applicants are 

encouraged to consider locations where projects will have the most impact. There is no 

restriction on the number of locations, but Applicants must be able to demonstrate sufficient 

capacity to deliver the project successfully in the selected location(s).  

 

Q.18: What is the consequence of not being able to commit co-funding amount?  Will 

this be evaluated or be a major criteria for selection?  

Ans: We encourage applicants to consider their contribution to the project: co-funding 

contributions will be taken as a positive indictor in evaluating the sustainability of the action 

at full proposal stage. However, Applicants who are unable to contribute co-funding will not 

be excluded on this basis.  

 

 

 

 

 

 

 

 



Q.19: Is there any special focus on youths going abroad for employment? Do the 

activities to improve transition of TVET graduates into the labour market include 

foreign markets as well?   

Ans: The Grant’s purpose is to pilot ways of improving relevance, quality and sustainability 

of training provision in TVET sector in Nepal. (Please refer to EOI Guidance to Applicants: 

Section 2.4 Project Type 1: Examples of activities that project could include). The specific 

objectives of the grant funded projects are to:  

• Improve the access to and quality of TVET service provision 

• Promote linkages between labour market demand and supply 

Linkages to the labour market refer to localised contexts within Nepal. Please note that 

international training cannot be funded under grant projects.  

Q.20: Do you encourage joint ventures for “delivery of employment driven training 

programmes (type 1) or individual organisations are also equally capable?   

Ans: Applying in partnership is not a mandatory requirement.  

Q.21: Is there any provision to apply (EOI) in Nepali? 

Ans: All applications must be in English only. 


